Pár szó...

Blog a véleményemről,tapasztalataimról dolgokról.

Levelet írnék:

Címkék

100 (1) 10tonnátrakszésmennyiabér (1) 2009 (2) 25 (1) 30y (1) ááá (1) adri (1) aférfi (1) akármivagybármi (4) akkirály (1) alkohol (2) alma (1) anime (2) ápriliseleje (1) aranka (2) art (4) autó (1) bkv (1) blog (3) blog.hu (1) blog.huvsproxy (1) bounty (1) bubu (1) büntetés (3) cah (1) car (1) cigi (2) comic (9) csalódás (8) css (1) dió (1) dragonball (2) dunaújváros (1) efott (1) elmű (1) elv (1) énbűnöm!!! (4) érettségi09 (1) fail (2) fáj (2) fájdalom (2) felhívás (1) fesztivál (2) film (1) fof (6) fretsonfire (3) game (1) gantz (1) gh (3) gh3 (3) gif (1) girls (2) girly (1) gitár (3) goldenblog09 (1) google (1) guitar (4) hasznos (3) határozottannemkultúra (1) házilag (3) hero (4) hétvége (1) hivatalos (1) hobbit (1) hodito (1) holegykardhogybeledőljek? (1) holnap (1) homemade (3) hot (1) húsvét (1) idealista (2) idézet (1) if (1) iphone (1) it (3) iwfw (3) iwiw (4) jaj (2) játék (5) jónő (2) józan (1) karácsony (2) kawaii (1) kerékpár (1) kings (1) kisbarnaemlős (3) kiscsillag (1) koldusok (1) koncert (1) könyv (1) kritika (5) kudarc (1) kultúra (8) lesettáll (1) lfg (1) linux (1) lol (13) manga (1) marionett (1) mark (1) measure (1) microsoft (1) mirrorsedge (1) mmo (1) mocskos (2) múlt (1) nagybarnaemlős (3) nagysárgafoltosemlős (1) napicsaj (1) nemere (1) nemkultúra (10) nyár (3) oots (1) ötlet (1) padló (1) pafe (2) parkolás (1) pbf (1) pc (2) pfuj (1) pio (1) pió (1) post (3) ppl (1) puf (1) qc (1) qpa (1) remember (1) részeg (1) riddler (1) rpg (1) rtlklub (2) sarahconnor (1) sláger (1) slágere (2) sm (1) smbc (1) songoku (1) sorminta (1) sport (1) sűrűbocsánatkérések (9) svéd (1) szánalom (3) szavazas (3) szégyen (1) szeliditó (1) személyes (20) szerelem (2) szerelés (1) szilárd (1) szilveszter (2) szomorú (1) sztálinváros (1) születésnap (1) t (1) tagged (2) tanácsok (2) tapasztalat (18) tc (1) tehgiraffe (2) terminator (1) tetováció (1) thor (1) tits (1) toee (1) tolerancia (2) top10 (2) torncity (1) tört (1) troll (1) uf (2) újév (1) ünnep (3) upc (2) vakondos (1) vallás (1) várpalota (1) vélemény (3) vers (2) villámposzt (2) woman (2) wordle (1) wow (6) wulffmorgenthaler (1) xkcd (5) youtube (5) zene (9) zenekar (1) zp (1) zsiráf (1)

Dragonball

2009.04.15. 08:00 | itelethozo | Szólj hozzá!

Anno kamaszkorom derekán, suli után hazaérve az első dolgom volt a TV elé rohadékolni és várni a napi dragonball adagot. De azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Aztán amikor a "kedves" ORTT levette műsorról, akkor én is együtt lázadtam a többi rajongóval, de igazából nem lett semmi a dologból. Aztán jött az egyetem,a 100Mbites internettel és megnyílt előttem a warez világa, s vele megjött a sorozat folytatásának lehetősége is. De már nem volt ugyanaz, főleg mivel valahol a Z közepén elvesztettem a fonalat is. Ezért vártam nagyon a filmet, mert bíztam benne, hogy visszakapom azt az érzést, amit elvesztettem. Hááát...

Kezdem is azzal, hogy lelövöm a poént: IMDB-n 3,1-en áll perpillanat a film. Alapszabály, hogy a megnézésre érdemes filmek 2 alatt és 7 fölött lakoznak, szóval ez cseppet sem bíztató. Szintén aggodalmakra adott okot, hogy nem japánban hanem amerikában készült a film. Bár legalább bizonyosak lehettünk benne, hogy látványos lesz. So-so.

A szereplők

Nehéz szídni a szereplő válogatást, de dícsérni sem tudom. A női szereplők természetesen mind dögösek -na jó gyengéim az ázsiai lányok-, de mondjuk Bulma haja lehetett volna full zöld és nem csak egy tincs.A Songoku-t játszó színész, amolyan elcseszett freddieprinzjunior meg amikor szenved akkor hughjackman, de ezen felül nem sokat tud felmutatni. Főleg amikor valami fáj neki, na az nekünk is fáj, mert ez az érzelem hiányzik a színészi palettájáról. Roshi mester-t nem is méltatnám itt,Chow Yun-Fat akármekkora színész, ezt a szerepet nem neki találták ki. Yamcha meg mintha ott se lenne, se a színész se a karakter. Piccolo maszkja viszont jól sikerült, kár hogy a csápjait lehagyták.

A karakterek

Itt látszik meg először az amerikai "szakemberek" keze nyoma. Songoku nem az a naív, jószándékú, kicsit ostobácska - lol -srác,mint a sorozatban. Inkább egy sarokban pityergő, önismereti válságban szenvedő emós. Legalább is ezt akarják belénk sulykolni, sőt Songoku-nak is 2 percenként próbálják ezt beleverni a fejébe. Ettől függetlenül nem ilyen. Egy jó fej srác,kellemesen oltogatós beszólásokkal, nagy erővel, meg jó kungfu-val. mégis mindenki azt szeretné, ha ő az ereit vagdosná. Szánalmas próbálkozás ez a rendezőtől, inkább nem kellett volna erőltetni ezt a szálat. Vagy jobban kidolgozni. Roshi mester szexmániájának eltüntét már többen megénekelték előttem, én is csak ennyit tudok mondani: hiányzik. konkrétan kiherélték az öreget. Ugyanígy járt Bulma a dührohamaival, és Yamcha a teljes személyiségével. Igazából azt se tudom, Yamcha mit keres a filmben. 2 apróbb tette van a történet folyamán, amúgy csak azért van ott, hogy ne mindig csak Songokut mutassa a kamera. Sok karaktert kihagytak, szóval ezen a téren szintén csalódás a film. Ahogy mások mondták: Krilinhez nem lett volna nehéz keresni valami nagy fejű, alacsony csávót keresni és leborotválni a haját. Na mindegy.

A sztori

Próbálták az alapsztorit feldolgozni, tehát a 100*20perces sorozatot belevinni másfél órába. Olyan is lett. Hajkurásszák a gömböket, gyűjtik maguk köré a partit - lol PUG-gal menni a világ megmentésére, mekkora noob-ok:) - pedig egyszerűbb lett volna egyből az idézés helyére menni, úgyis nyilvánvaló volt, hogy Ifjú Sátán begyűjti a gömböket és használni akarja majd. A szerelmi szálak röhejesek. A mester és tanítvány dolog pedig elcsépelt és elkapkodott. Most őszintén, mi lett volna a karate kölyökkel, ha Miyagi mester ennyit tesz: egyszer megmutatom, jól nézd meg, gyakorold egész éjjel, pont. Maga a főgonosz meg a világuralmi tervei meg csak úgy odalettek hajítva. Nagyjából a film vége felé gyorsan kerítettek 2 szabad percet, hogy Pikkoló elhadarhassa, ki is ő, mit is akar, aztán gyorsan le is verik padlószintre. Ha csak ugratná az emberiséget, még arra se lett volna ideje, hogy szóljon: "Csak vicceltem!".

Az akció

Na aki abban bízott, hogy majd itt jön a lényeg, az akár abba is hagyhatja az olvasást. Dragonball filmhez méltatlanul kevés verekedés van benne. 1 kezemen megtudom számolni, hány ilyen jelen van. És még csak nem is annyira látványosak. Hol vannak már a kontinenseket, bolygókat pusztító ütközetek? Meg a perceken keresztül farkasszemnézések? A földbe kilóméteres árkokat szántó Kamehame-k? A szerencsétlen rendezőnk nem mert bátran elrugaszkodni a valóságtól, viszont a realitás meg illene a sztorihoz, szóval kaptunk valami hibrid keveréklényt. A legjobb rész amikor a sötét barlangban harcolnak, itt legalább a saját fantáziánkból odaképzelhetünk valami nagy és látványos harcot.1,5 percben:( Az end fight-ot nem is méltatnám, ami rajzfilmben a sorozat közel 1/3-át elvitte (első évad,Z és GT nélkül) itt 2-3 perc. Kocsmai verekedések tovább tartanak, mint amíg ez. Szánalom

A végeredmény

Kellemes limonádé film, egyszer nézhető kis akció mozi, ami után űgy áll fel az ember a moziba: "1,5 óra? Mivel is ment el az idő?" Ha az ember nem ismeri a sztorit akkor annyira nem értelmetlen, de nem is csigázza fel, hogy megismerje. Ha csak rajongó, de nem fanatikus: egy könnycseppet elmorzsol a szeme sarkában, meg néha elmosolyodik. Ha fanatikus? Imádkozik, hogy ha megjönnek végre a namec-ok akkor elsőként James Wong-ot pusztítsák el,és akkor már nyugodtan bedarálhatják az emberiséget is, don't care kategória, csak az áruló pusztuljon. Azt szokták mondani: jó könyvet nem lehet megfilmesíteni, úgy tűnik jó rajzfilmet se.

Címkék: kritika film dragonball songoku

A bejegyzés trackback címe:

https://itelethozo.blog.hu/api/trackback/id/tr201062584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása