Pár szó...

Blog a véleményemről,tapasztalataimról dolgokról.

Levelet írnék:

Címkék

100 (1) 10tonnátrakszésmennyiabér (1) 2009 (2) 25 (1) 30y (1) ááá (1) adri (1) aférfi (1) akármivagybármi (4) akkirály (1) alkohol (2) alma (1) anime (2) ápriliseleje (1) aranka (2) art (4) autó (1) bkv (1) blog (3) blog.hu (1) blog.huvsproxy (1) bounty (1) bubu (1) büntetés (3) cah (1) car (1) cigi (2) comic (9) csalódás (8) css (1) dió (1) dragonball (2) dunaújváros (1) efott (1) elmű (1) elv (1) énbűnöm!!! (4) érettségi09 (1) fail (2) fáj (2) fájdalom (2) felhívás (1) fesztivál (2) film (1) fof (6) fretsonfire (3) game (1) gantz (1) gh (3) gh3 (3) gif (1) girls (2) girly (1) gitár (3) goldenblog09 (1) google (1) guitar (4) hasznos (3) határozottannemkultúra (1) házilag (3) hero (4) hétvége (1) hivatalos (1) hobbit (1) hodito (1) holegykardhogybeledőljek? (1) holnap (1) homemade (3) hot (1) húsvét (1) idealista (2) idézet (1) if (1) iphone (1) it (3) iwfw (3) iwiw (4) jaj (2) játék (5) jónő (2) józan (1) karácsony (2) kawaii (1) kerékpár (1) kings (1) kisbarnaemlős (3) kiscsillag (1) koldusok (1) koncert (1) könyv (1) kritika (5) kudarc (1) kultúra (8) lesettáll (1) lfg (1) linux (1) lol (13) manga (1) marionett (1) mark (1) measure (1) microsoft (1) mirrorsedge (1) mmo (1) mocskos (2) múlt (1) nagybarnaemlős (3) nagysárgafoltosemlős (1) napicsaj (1) nemere (1) nemkultúra (10) nyár (3) oots (1) ötlet (1) padló (1) pafe (2) parkolás (1) pbf (1) pc (2) pfuj (1) pió (1) pio (1) post (3) ppl (1) puf (1) qc (1) qpa (1) remember (1) részeg (1) riddler (1) rpg (1) rtlklub (2) sarahconnor (1) sláger (1) slágere (2) sm (1) smbc (1) songoku (1) sorminta (1) sport (1) sűrűbocsánatkérések (9) svéd (1) szánalom (3) szavazas (3) szégyen (1) szeliditó (1) személyes (20) szerelem (2) szerelés (1) szilárd (1) szilveszter (2) szomorú (1) sztálinváros (1) születésnap (1) t (1) tagged (2) tanácsok (2) tapasztalat (18) tc (1) tehgiraffe (2) terminator (1) tetováció (1) thor (1) tits (1) toee (1) tolerancia (2) top10 (2) torncity (1) tört (1) troll (1) uf (2) újév (1) ünnep (3) upc (2) vakondos (1) vallás (1) várpalota (1) vélemény (3) vers (2) villámposzt (2) woman (2) wordle (1) wow (6) wulffmorgenthaler (1) xkcd (5) youtube (5) zene (9) zenekar (1) zp (1) zsiráf (1)

Comics I.

2009.01.12. 14:00 | itelethozo | 1 komment

Elgondolkodtam és azt hiszem a negatív kritikákat hanyagolnom kéne. Egyszerűen nem erősségem a dolog. Maradunk hát az építő jellegű dolgoknál, amikkel adok valamit az olvasónak és nem elveszek. Ezen új hozzáállás szellemében kezdem el az új sorozatom, melyben a naponta olvasott képregényeim mutatom be.

A különböző webes képregények azért jók, mert heti 2-3 alkalommal frissülnek, így naponta elég egyszer átfutni az RSS-eket vagy akár a könyvjelzőbe pakolt linkeket - god bless the open_all_in_tabs button - és meg is kaptad  napi adagod. Olyan ez, mint a kázmér és huba a metro-ban. Természetesen, aki mostanság kapcsolódik be, annak jelentős lemaradást kell behoznia, ami néha 1-2 hét folyamatos olvasást jelent, de általában megéri. Egyrészt érdemes látni, hogy fejlődik a személyisége, stílusa, gondolkodása az alkotónak, másrészt a sztorik is jól megkomponáltak, fordulatosak tele drámai eseményekkel. Aki látta a hősöket, tudja milyen érzés volt várni a következő részt.

Szóval 5-ösével adagolom nektek őket, remélem szerzek még pár fant, mert kár lenne ha olvasottság híján el vesznének ezek a sorozatok.

Itt az első részben a leghosszabb, összefüggő történetű képregényeket mutatom be. Vigyázat erősen addiktívak, csak saját felelősségre kezdjetek bele!

Order of the stick

Említettem már, hogy volt némi közöm AD&D-hez. A "Pálcika Rendje" ezért is lopta be magát hamar a szívembe. Egy AD&D poén képregénynek indult 2003-ban. A szerepjáték hibáit, érdekes szabályait figurázta ki, a saját kedves módján. Hasonlóan sok más webképregényhez, a tartalom a lényeg a design másodlagos, ezért pálcika figurákat használ a készítő, bár ebből is kinőtt valami, amit viszont már határozottan saját stílusának vallhat. Azt hinnénk pont,pont, vesszőcskéből nem lehet szignifikáns karakterisztikát alkotni, de kezdjük csak el a sorozatot és rádöbbenünk, hogy mégis. Mára viszont kibontakozott egy több szálon futó, izgalmas történet és ez át is vette az uralmat az oldalon. S így már nem csak szerepjátékosoknak ajánlom, hanem bárkinek, aki akar egy jót röhögni.

 

Eredeti

Magyar

Looking for Group

Az egyik legigényesebb webcomic a listán. Hasonló utat járt be, mint az oots, csak wow-val. Poénnak indult de mára a történet lett a fő. A készítők komolyan veszik a képregényt talán ez a munkájuk, hisz a heti frissítés mellett, időről-időre jelentkeznek videókkal és "merchandise"-zal is. (Ha valaki Richard plüss figurával akar kedveskedni nekem, ne fogja vissza magát:)) Nem egyszerűen ajánlott - must read kategória.

 

www.lfgcomic.com/

Magyarul a legtöbb wow-os blog-on megtalálható.

Shlock mercenary

Bevallom őszintén ezt a sorozatot nem sikerült végig olvasnom. 2000 júniusa óta megy és szinte mindennap új rész van, tehát egyszerűen nem bírtam behozni azt a több mint, 2400 napi lemaradást. Ettől függetlenül ajánlom , minden sci-fi és fekete humor rajongónak. A főhős - egy amorf, zöld paca - cinizmussal, agresszióval és tűzerővel kezel le minden szituációt, de mint, rendszeresen magyarázza: zsoldosoknál ez így megy. Sajnos nem találkoztam még magyar fordítással, így angol nyelvtudás szükséges.

 

www.schlockmercenary.com/

User friendly

Ősöreg képregény, még a modemes időkben indult. Szintén nem egyszerű utolérni magunkat benne. Az alap sztori egy internet szolgáltató cég alkalmazottjairól szól, de ahogy olvassa az ember mindig beköszönnek az akkor aktuális informatikai témák. Igen, ez a sorozat kockákról szól szigorúan kockáknak. Microsoft gyalázást, linux istenítést nyomokban tartalmazhat! Viszont kellemes emlékeket ébreszthet, például amikor várják a Quake 3-at vagy amikor Nethack addikcióba süllyednek a szereplők. De megtudhatjuk belőle, hogy a webdesigner nem ember:) és láthatjuk nagy Cthulhu-t, hogy bánik el a spammerekkel. Nem lehetsz igazi infós ha nem ismered!:)

 

www.userfriendly.org/

Girly

Ehhez nem tudok sokat hozzászólni. A név ne tévesszen meg senkit, fiúknak is ajánlom. Hibái: hosszú (naggggggyon hosszú) és erősen rózsaszín. Miért jó? Leszbikus főhősök, mangaszerű rajzok. Legjobb része? Az elpusztíthatatlan macska.

 

girlyyy.com/

+1 Questionable content

Nem rég kezdtem el, nem is biztos, hogy befejezem, de említésre érdemes. Kicsit olyan, mintha jóbarátokat olvasnál képregényben. Egy rakás fiatal élete zajlik a kockákon. Szerelmek satöbbi. Ha akarnék se tudnék közhelyesebb leírást adni róla. Egy próbát megér.

 

www.questionablecontent.net

Címkék: kritika kultúra comic sm lfg uf oots qc girly

A bejegyzés trackback címe:

https://itelethozo.blog.hu/api/trackback/id/tr26872268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása