Pár szó...

Blog a véleményemről,tapasztalataimról dolgokról.

Levelet írnék:

Címkék

100 (1) 10tonnátrakszésmennyiabér (1) 2009 (2) 25 (1) 30y (1) ááá (1) adri (1) aférfi (1) akármivagybármi (4) akkirály (1) alkohol (2) alma (1) anime (2) ápriliseleje (1) aranka (2) art (4) autó (1) bkv (1) blog (3) blog.hu (1) blog.huvsproxy (1) bounty (1) bubu (1) büntetés (3) cah (1) car (1) cigi (2) comic (9) csalódás (8) css (1) dió (1) dragonball (2) dunaújváros (1) efott (1) elmű (1) elv (1) énbűnöm!!! (4) érettségi09 (1) fail (2) fáj (2) fájdalom (2) felhívás (1) fesztivál (2) film (1) fof (6) fretsonfire (3) game (1) gantz (1) gh (3) gh3 (3) gif (1) girls (2) girly (1) gitár (3) goldenblog09 (1) google (1) guitar (4) hasznos (3) határozottannemkultúra (1) házilag (3) hero (4) hétvége (1) hivatalos (1) hobbit (1) hodito (1) holegykardhogybeledőljek? (1) holnap (1) homemade (3) hot (1) húsvét (1) idealista (2) idézet (1) if (1) iphone (1) it (3) iwfw (3) iwiw (4) jaj (2) játék (5) jónő (2) józan (1) karácsony (2) kawaii (1) kerékpár (1) kings (1) kisbarnaemlős (3) kiscsillag (1) koldusok (1) koncert (1) könyv (1) kritika (5) kudarc (1) kultúra (8) lesettáll (1) lfg (1) linux (1) lol (13) manga (1) marionett (1) mark (1) measure (1) microsoft (1) mirrorsedge (1) mmo (1) mocskos (2) múlt (1) nagybarnaemlős (3) nagysárgafoltosemlős (1) napicsaj (1) nemere (1) nemkultúra (10) nyár (3) oots (1) ötlet (1) padló (1) pafe (2) parkolás (1) pbf (1) pc (2) pfuj (1) pió (1) pio (1) post (3) ppl (1) puf (1) qc (1) qpa (1) remember (1) részeg (1) riddler (1) rpg (1) rtlklub (2) sarahconnor (1) sláger (1) slágere (2) sm (1) smbc (1) songoku (1) sorminta (1) sport (1) sűrűbocsánatkérések (9) svéd (1) szánalom (3) szavazas (3) szégyen (1) szeliditó (1) személyes (20) szerelem (2) szerelés (1) szilárd (1) szilveszter (2) szomorú (1) sztálinváros (1) születésnap (1) t (1) tagged (2) tanácsok (2) tapasztalat (18) tc (1) tehgiraffe (2) terminator (1) tetováció (1) thor (1) tits (1) toee (1) tolerancia (2) top10 (2) torncity (1) tört (1) troll (1) uf (2) újév (1) ünnep (3) upc (2) vakondos (1) vallás (1) várpalota (1) vélemény (3) vers (2) villámposzt (2) woman (2) wordle (1) wow (6) wulffmorgenthaler (1) xkcd (5) youtube (5) zene (9) zenekar (1) zp (1) zsiráf (1)

Ünnepre fel

2008.12.19. 20:59 | itelethozo | 4 komment

Kiderült hát minden problémám forrása. kitöltöttem ma egy személyiség tesztet. Hangzatos mi? 70 kérdés, fele a szokásos kontroll kérdés. Csak ne lennének annyira kiismerhetőek,átlátszóak. Komolyan mondom ezek a tesztek nem diplomások számára készülnek. Bár legalább nem volt a "kedvenc" kérdésem: "Gyorsabban fut-e a ló ha ostorral ütik?" Lehangoló lett az eredmény de sok mindent meg magyaráz.


Az idealista: NF

    * Lelkes, bízik az intuícióiban, igényli a romantikát, keresi az igaz énjét, értékeli a tartalmas kapcsolatokat és a bölcsesség megszerzéséről álmodozik
    * Szereti magában, hogy szeretetteljes, kedves és őszinte
    * Hajlamos az adakozásra, a spiritualitásra fogékony, megbízható, a kiteljesedésre koncentrál
    * Párkapcsolatát intenzíven éli meg, gondoskodó szülő és inspiráló vezető


Nesze b@zd meg. Ezt kaptad az élettől. Olvasva jól hangzik. Mind ilyenek szeretnénk lenni. Megélni vagy együttélni vele már nem olyan jó. True story.

Életcéljai: harmónia, kellemes érzelmek, intuíció használata, az én jobb megismerése

Erősségei: nagyon ügyesen teremt harmóniát a munkahelyen és a kapcsolatokban. Észreveszi, hogyan lehet mások kedvében járni.

Szereti: érzelmeket, emberek közötti harmóniát, spiritualitást és fantáziát, másokkal való interakciót

Nem szereti: veszekedést és viszálykodást, azokat, akik többre tartják a szabályokat, mint az embereket, ha valaki érzéketlen mások érzelmei vagy szenvedési iránt, a versengést

Amit más típusok nem szeretnek benne: túlérzékeny mások érzéseire, túlzottan empatikus, elrugaszkodottnak és bolondosnak tűnhet mások számára


Azért nem teljesen igaz,de van egy-kettő, ami talált, süllyedt. Ezt be lehet tudni - mármint a hibákat - annak a pár érthetetlen vagy megválaszolhatatlan kérdésnek. Örök hiba lesz ezeknél a teszteknél, hogy a világ nem fekete ÉS fehér. Nem lehet minden kérdést igennel vagy nemmel megválaszolni. Főleg ha olyat tesznek fel. Plusz a pszichológiai tesztek nagy fegyvere: a kettős tagadás. Brilliánsan értelmezhetetlen kérdéseket eredményezhet. Meg figyeltétek, hogy ezek a tesztek sosem a hibáid írják le? Mármint a publikus tesztek. Gondolom, amit a cég töltet ki velünk itt-ott az pont azokra tér ki. Lopni kéne egy olyat is egyszer.

Kapcsolatait áthatja a jóakarat és a szeretet. Hisz abban, hogy segítenie kell másoknak. Általában kevés, de nagyon bensőséges barátai kapcsolatai vannak, a gyerekeivel különlegesen mély kapcsolatra vágyik, szerelemi életében, pedig lelki társat keres, olyan partnert, akivel érzelmileg és spirituálisan kapcsolódni tud, megosztva a legmélyebb érzelmeit és a bonyolult belső világát.

Szép cirádás az elemzés, mint egy barokk bútor mintázata. Kit érdekel hol kezdődik, hol végződik,ha egyszer szépen csillog. Vicces ám, hogy készül egy ilyen teszt. Pszichológus hallgatóknak üzenem: ezért tanulnak annyi statisztikát! A kérdéseket nem szó szerint kell értelmezni, legalábbis nem mindet. Teszem azt a "Szeretsz kádban aludni? Igen/Nem" kérdésre adott IGEN válaszod nem biztos, hogy azt jelenti: egy szociopata állat vagy,de ha statisztikailag bizonyított, hogy 90%-ban a szociopaták adnak rá igen választ, akkor a végső értékelésnél máris van egy pontod arra, hogy a doki készítse a teszt végén a muszálydzsekit.

A lakosság kb. 20-30 %-a "idealista" típus, ami nagyon jó, mert insprilája a többieket lelkesedésével és idealizmusával.

Na ez már lelkesít. ÉN ösztönzöm a lakosságot! Előre!

Úgy tűnik, cinikus lettem. Talán a sör teszi, talán, hogy nem igazán jönnek össze a dolgok mostanság. Bár a sör legalább ízlik.

Jönnek az ünnepek. A karácsony a töltött káposztával, az ajándékokkal, a csendes éjjel. Pár nap tespedés otthon a melegben. Aztán a szilveszter. A szilveszteri buli minősége fordítottan arányos azzal amennyire várod, tervezed. Szóval csak lazán. Majd lesz valahogy. Aztán vissza a hétköznapokba. Munka, suli vagy akár mindkettő. S talán egy jobb év. Minden év jobbról-jobbra fordul. Néha belegondolok és örülök neki, hogy az életkorom növekedését nem visszaszámlálásnak hanem verseny veszem. A nagyobb jobb, és boldogan várom a következőt.
Szóval tessék vidulni! még van 5 napotok, hogy kiéljétek magatokból a rossz érzéseket, a letargiát, a negatív energiákat. Örökre nem fog menni, de annak az 1 hétnek adjuk meg ami jár. S talán utána se lesz rosszabb. Hiszek benne hisz idealista vagyok. Ti meg higgyetek nekem.

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet mindenkinek!

 

Címkék: személyes ünnep karácsony szilveszter idealista sűrűbocsánatkérések

A bejegyzés trackback címe:

https://itelethozo.blog.hu/api/trackback/id/tr92832248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Büntetés 2008.12.20. 13:55:56

Minek ütni a lovat ha már fut?

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.12.20. 14:25:43

Vágod, hogy IRL a lovak nem 60 vagy 100%os konstans sebességgel futnak, remélem.

csonthejjas 2008.12.20. 16:01:31

I. Az "életművész": SP

* Optimista, realista, az itt és most-ra koncentrál
* Értékeli magában, hogy nem konvencionális, bátor és spontán?
* Játékos partnerkapcsolatában, kreatív szülő és jó vezetőképességű
* Könnyen izgatottá válik, az impulzusaiban bízik, keresi az ingereket, értékeli a szabadságot

Életcéljai: fejlessze a képességeit, jól érezze magát, kaland, elkerülje az unalmat.

Erősségei: Keresi a kompromisszumokat. Nagyon gyorsan tanul (de gyorsan is felejt). Tárgyalási képességeivel modellt nyújt másoknak. Jól működik olyan helyzetekben, ahol viccelődni kell, megnyerni embereket.

Szereti: akciót, feltűnéskeltést, bulit, versenyt, másokra nagy, azonnali hatást tenni

Nem szereti: unalmat, mozdulatlanságot, hosszúra nyúlt magyarázatokat és megbeszéléseket, részleteket és komplexitást, önelemezgetést, az összes típus közül a legrosszabbul viseli a konfliktust, a stresszt.

Amit más típusok nem szeretnek benne: gyakran hanyag, ami feltűnik másoknak, túl gyakran akar versengeni, amit mások terhesnek találnak, nem tud komoly lenni.

Az "(élet)művész" az a temperamentum típus, akinek megvan a természetes képessége ahhoz, hogy a művészetekben kibontakozzon. (Innen az elnevezés is, eredeti név: Artisan). Itt nem feltétlenül a szépművészetekre kell gondolni, mint a festészet vagy a szobrászat. Kiváló az előadó művészetben, mint a tánc, zenélés, de a sportokban, szerelésben és az üzletkötés művészetében is.

Az "életművész" leginkább a valós világban érzi jól magát: ahol az itt és most a hangsúlyos.

Ott szeret lenni, ahol történik valami, imádja az izgalmakat. Keresi a kalandokat, és éhes az ingerekre. Elve, hogy a változatosság gyönyörködtet, és hogy olyan dolgokkal való foglalkozás, amely monoton, nem izgalmas, csak időpocsékolás. Impulzív, nagyon jól alkalmazkodik, versengő és mindig hisz benne, hogy legközelebb szerencséje lesz. A legoptimistább temperamentum típus. Nagyon bőkezű, megosztja mindenét a barátokkal, gyakori hogy ő fizet az étteremben, még akkor is, ha épp nem áll jól anyagilag. Nem kér semmit cserébe. Szereti követni a divatot, szép ruhákban járni, fontos neki a külseje, sokkal jobban, mint más temperamentum típusoknak, így gyakran több időt tölt edzőteremben, szépségszalonokban, mint mások.

Mindenek felett, a legfontosabb számára a szabadság, hogy azt tehesse, amihez épp kedve van. Nehezen viseli a korlátozó kapcsolatokat, hajlamos ellenállni a kötelező dolgoknak. Általában nincs fogalma a spórolásról, a várakozásról, nem vár holnapig, szeretne mindent megélni az itt és most-ban.

A lakosság kb. 15-20%-a "életművész" típus, ami nagyon jó, mert izgalmakat, szépséget teremtenek maguk körül, az emberek szeretik őket, feldobják a társaságot.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.12.21. 23:56:30

Peti és Galat:
A "biztonságkereső": SJ

* Segítőkész, keményen dolgozik
* Lojális partner, felelősségteljes szülő, stabilizálásra törekvő vezető
* Jellemzi: óvatosság, felelősség, szerénység, hagyományőrzés
* Biztonságot keresi, értékeli a hálát, szívesen csatlakozik csoportokhoz

Életcéljai: biztonság, hogy mások elfogadják, materiális dolgok, anyagiak, tekintély, tisztelet

Erősségei: a status quo védelmezője, tradíciók megőrzése, ügyes abban, hogy az új ötletekben megtalálja a buktatót

Szereti: struktúrát és szabályokat, szervezettséget, ha tudja, hogy mit várnak el tőle és hogy eleget tegyen az elvárásoknak, az iskolát és jól akar teljesíteni, precizitást

Nem szereti: a változást (a status quo legjobb védelmezője), a fennhéjazó és gondatlan embereket, a szabálysértőket.

Amit más típusok nem szeretnek benne: a "biztonságkereső" olyan mértékben ragaszkodik a rendhez és szabályokhoz, hogy az irritálhatja a többieket. A "biztonságkereső" elmélet a hierarchiáról és rendről szükségtelen tehernek tűnhet a többi temperamentum típus számára.

A "biztonságkereső" SJ az a temperamentum típus, amelyről bátran állíthatjuk, hogy a társadalom alappillére, mivel fontos számára, hogy szolgálja és megőrizze a szociális intézményeket. A "biztonságkeresőnek" természetes adottsága, hogy menedzselje az intézményeket és minden képességét felhasználja, hogy jól menjenek a dolgok, nemcsak a munkahelyen, de a családban is.

Jól tudja érezni magát barátaival, de nagyon komolyan veszi a kötelességeit és a felelősséget. Értékeli magában, hogy megbízható. Ha egy munkát el kell végezni, rá lehet számítani. Hisz a törvényben és rendben, ezért gyakran aggasztja, ha a megfelelő tisztelet nincs kimutatva. Talán ezért értékeli annyira a szokásokat és tradíciókat. Ő segít a modern, gyorsan változó világunkban a stabilitást megtartani.

Praktikus és földhözragadt, hisz a szabályok betartásában és a másokkal való együttműködés eredményességében. Kényelmetlenül érzi magát, ha új utat kell járni, kényelmesebb számára, ha a kitaposott utat követi, jól működik a rendszerben pl. egy cégen belül. Kínosan lelkiismeretes, betartja a határidőket.

A lakosság kb. 40-50 %-a "biztonságkereső" típus, ami nagyon jó, mert ők szívesen végzik a nélkülözhetetlen, de nem túl izgalmas munkákat, ami a többi típus számára teher lenne.
süti beállítások módosítása