Pár szó...

Blog a véleményemről,tapasztalataimról dolgokról.

Levelet írnék:

Címkék

100 (1) 10tonnátrakszésmennyiabér (1) 2009 (2) 25 (1) 30y (1) ááá (1) adri (1) aférfi (1) akármivagybármi (4) akkirály (1) alkohol (2) alma (1) anime (2) ápriliseleje (1) aranka (2) art (4) autó (1) bkv (1) blog (3) blog.hu (1) blog.huvsproxy (1) bounty (1) bubu (1) büntetés (3) cah (1) car (1) cigi (2) comic (9) csalódás (8) css (1) dió (1) dragonball (2) dunaújváros (1) efott (1) elmű (1) elv (1) énbűnöm!!! (4) érettségi09 (1) fail (2) fáj (2) fájdalom (2) felhívás (1) fesztivál (2) film (1) fof (6) fretsonfire (3) game (1) gantz (1) gh (3) gh3 (3) gif (1) girls (2) girly (1) gitár (3) goldenblog09 (1) google (1) guitar (4) hasznos (3) határozottannemkultúra (1) házilag (3) hero (4) hétvége (1) hivatalos (1) hobbit (1) hodito (1) holegykardhogybeledőljek? (1) holnap (1) homemade (3) hot (1) húsvét (1) idealista (2) idézet (1) if (1) iphone (1) it (3) iwfw (3) iwiw (4) jaj (2) játék (5) jónő (2) józan (1) karácsony (2) kawaii (1) kerékpár (1) kings (1) kisbarnaemlős (3) kiscsillag (1) koldusok (1) koncert (1) könyv (1) kritika (5) kudarc (1) kultúra (8) lesettáll (1) lfg (1) linux (1) lol (13) manga (1) marionett (1) mark (1) measure (1) microsoft (1) mirrorsedge (1) mmo (1) mocskos (2) múlt (1) nagybarnaemlős (3) nagysárgafoltosemlős (1) napicsaj (1) nemere (1) nemkultúra (10) nyár (3) oots (1) ötlet (1) padló (1) pafe (2) parkolás (1) pbf (1) pc (2) pfuj (1) pió (1) pio (1) post (3) ppl (1) puf (1) qc (1) qpa (1) remember (1) részeg (1) riddler (1) rpg (1) rtlklub (2) sarahconnor (1) sláger (1) slágere (2) sm (1) smbc (1) songoku (1) sorminta (1) sport (1) sűrűbocsánatkérések (9) svéd (1) szánalom (3) szavazas (3) szégyen (1) szeliditó (1) személyes (20) szerelem (2) szerelés (1) szilárd (1) szilveszter (2) szomorú (1) sztálinváros (1) születésnap (1) t (1) tagged (2) tanácsok (2) tapasztalat (18) tc (1) tehgiraffe (2) terminator (1) tetováció (1) thor (1) tits (1) toee (1) tolerancia (2) top10 (2) torncity (1) tört (1) troll (1) uf (2) újév (1) ünnep (3) upc (2) vakondos (1) vallás (1) várpalota (1) vélemény (3) vers (2) villámposzt (2) woman (2) wordle (1) wow (6) wulffmorgenthaler (1) xkcd (5) youtube (5) zene (9) zenekar (1) zp (1) zsiráf (1)

Guitar Hero gitár házilag

2008.08.13. 09:46 | itelethozo | 11 komment

Eljött hát a nagy nap. A múlt héten beharangozott vér és bél poszt ím megszületett. Az egész pár hete kezdődött... Egy baráti sörözés (létezik vajon ellenségi sörözés is?) közepette elhangzott az info: Guitar Hero 3 PC.A hangsúly itt a PC-n van mivel nem áll távol a szívemtől a konzol sem, főleg mióta nem egy nagyon jó játékot csak konzolra adnak ki, csak épp annyira nem keresek jól, hogy vegyek egy XBOX360-at vagy egy wii-t (vagy mindkettőt) a pc mellé. Előtte is hallottam a játékról, de szakavatott tábortűz gitárosként enyhe lenézéssel tekintettem a dologra (na meg a szőlő is savanyú volt:() De most lecsaptam a játékra és gondoltam kipróbálom... Rossz döntés volt, mert a wow után újabb függőséget vettem a vállamra.

Viszont szegény ember vízzel főz és billentyűzettel gh-zik, ami nem rossz amíg easy és medium fokozaton játszik. Viszont az 5. húr megjelenésével szembesül azember azzal az aprósággal, hogy az F4 és F5 között van egy kis folytonossági hiány. (Természetesen gitárfogásban tolom a játékot F1-F5 + Num Enter, ehhez viszont kellett egy új klaviatúra amin nincs fent Media Button Bar) És akkor jött az idea, barátomtól a google-től, miszerint gagyi, műanyag, játék gitárból gyártsunk controllert. Ez lett hát a project amin tegnap 7-től hajnali 1-ig dolgoztunk. Folytatás, vér, veríték, szenvedés, öröm és egyéb emóciók az ítélet gomb mögött.(lehet,hogy vissza kéne neveznem továbbra)

 1. Gitár

Annyira nem is volt egyszerű mint szerettem volna. Budapest játék boltjai (plázák,körút) konkrétan nem tartanak elemes,gombos játék gitárt - a 3 gombos bébi verziót fontolóra se vettem- a webáruházak pedig szintén nem. Már azt hittem, valami más módszer után kell néznem amikor találtam ezt. Nosza fejszámoltam, futárdíjjal együtt is 5k alatt van, jöhet. Felhívtak a cégtől és jött a hideg zuhany: nincs raktáron,leghamarabb szeptemberben lehet. Már épp összetörtem lelkileg amikor, a csaj megkérdezte: "Fiúnak vagy kislánynak lesz-e?" Itt már éreztem, hogy szerencsém lesz. Kiderült, hogy van még egyetlen darab, de az rózsaszín és Csőrikés. Jöhet? Naná! Régi álmom egy fehér, HelloKitty-s Fender bassgitár, ez ha még nem is az de legalább a fíling közelít hozzá. Így esett, hogy csütörtökön megjött a delikvens, csak eszköz nem volt a szereléshez, ezért halsztottuk keddre a mókat. Íme hát a kép róla:

A gitár
Napszemüveg? Mikrofonnal? KITT ledsorral? Aláz.

Csőrike konkrétan az egyik apró matricán szerepel,kb 1cm-s nagyságrendben ezért érdemes volt a plusz 500 huf, de igazából nem ez fog odaverni a költségvetésemnek. Rakhatnék még képet a billentyűzetről, de remélem olyat már mindenki látott. Ha azt veszem új áron 1000Ft-nak akkor érte el a project a 6rugós árat (a 2m UTP-t nem számolom ami a belső kábelezést tette lehetővé) Tekintetbe véve,hogy a magyarországon nem kapható GH3PC ára 25k körül lenne, ez a verzió egy FretsOnFire-rel kiegészítve határozottan pénztárca barát.

2. Szétszerelés

A kínai mérnök kollégák biztosra mentek, amikor megalkották az Eszközt. Az alábbi képen konkrétan 19 csavart számolhat össze a szemfüles olvasó (megtalálod mindet?:)) Látom magam előtt a gyereket aki csavarhúzóval neki esik de 10 csavar után összeomlik, katarzisba esik és habzószájjal fetreng a padlón a félig szétszedett játék mellett. És az elemek alá rejtett csavarhoz még el se jutott...
Ja és belül kb mégegyszer ennyi csavar bújkál, némelyik kábelek alá rejtve, vagy ragasztó pisztollyal leragasztva. Talán néhány sírrablóknak szóló átok kellett volna még a belső falra vésve, gondolom arra már nem jutott idő...

Nyúzott tetem kiömlő belekkel
Belül már kicsit spártai de legalább lesz hely...

3. A munkaasztalon

Innentől kezdődjék Pio dícsérete. A projectben én mint ötletgazda és tőkés szerepeltem. Dió feladata volt a folyamatos archiválás. Pio volt viszont aki konkrétan alkotott (mivel Dió és én programozók vagyunk Pio meg villamosmérnök). Ezért a következő képen engedélyezem, hogy szerepeljen:)

Az áldozatok
A két test ami a leendő hibrid mutánsot alkotja majd (Pio nem!)

A billentyűzetben ott a kis zöld nyák ami átköltözik a gitárba, mellette a fólia a térkép a gombokhoz. Sajnos a GH-nak van egy-két előre definiált, megváltoztathatatlan gombja (pl backspace) amiket a gitáron is el kellett helyeznünk, viszont arra is ügyelni kellett, hogy ezeket ne használjuk fel a fret-ekhez vagy pengetéshez, ezért a "térkép".

Ez pedig a gitár szíve és lelke, a gombok alatt elhelyezkedő nyák, illetve a klaviatúra vezérlője.Ezeket kell össze kábelezni.

A lélek

A szív

A gitár
Immáron bekötve a gombok,túl az első teszten, működőképesen

4. Összeszerelés

Nem írtam le részletesen a forrasztgatást, mert kuli meló. Végig követni a 2 fólián a gombok útvonalát és összekötni őket, lényegében ennyi. A hangszóró helyére került a vezérlés, a gitár nyák maradt ahol volt. Az onoff gomb egyenlőre funkciótlan, a másik kettő pengetés lett. Raktunk még egy backspace-t rá és kész. Hiányzik viszont a whammy bar és a starpower (fof-ban úgy sincs). A star power-t egy külső pedálra fogjuk költöztetni, szerintem stílusosabb, mint a gitárt rángatni. S amúgy is : elektromos gitár pedál nélkül? A tremoló kar megoldhatósága illetve szükségessége még kérdéses, legyen a jövő problémája. Íme hát az utolsó naked fotó.

 

Pio minőségi munkát végez. Ragasztóval rögzít, szigszalaggal kötegel. Jó, hogy nem fésülte ki a kábeleket

 

 

 

Az elemtartó a helyhiány és egy páka áldozata lett. Lehet, hogy barbár megoldás, de nem csinálok projecktet pusztítás nélkül. Ja és a szépségért szenvedni kell.

5. Utolsó simítások

Még egy félpucér kép, a hátlap visszaszerelése előtti pillanatokból. A gombok a következők lettek : 2,3,4,5,8,F3,Backspace,0. A tesztelés során kiderült, hogy nem csak ergonómiában veri a billentyűzetet, hanem abban is,hogy korlátlan számú gomb lenyomható egyszerre.

6. A kész mű

Elmondtam nagyjából mindent, amit tudni érdemes, ha mégse akkor lehet kérdezni. Még nem 100%-os a dolog írok hát egy listát a lehetséges és biztos fejlesztésekről.

  • PS/2 helyett USB vagy esetleg wireless billentyűzet
  • pedál a starpowernek
  • vmi tremolókarszerűség
  • normális pengető mechanizmus kialakítása
  • HelloKitty matrica + sárga helyett fehérre festeni a nyakat
  • A fejen lévő 5 lyukba led-ek szerelése

7. Summa summarum

Nem szeretném ha bárki jönne olyan kommentel, hogy igénytelen vagyok vagy ilyesmi, ha mégis akkor írjon az email címemre és elmegyünk egy sör mellett megbeszéljük, kit mennyire tart jól apuci/anyuci meg hasonlók. A gitár rózsaszín voltát se kritizálja senki, nem volt választék. Amúgy szívesen várok minden ötletet, javaslatot, kérdést. Jó pénzért gyártunk megrendelésre is ilyet:) Vagy sörért hozott anyagból megcsináljuk. Végezetül egy kép jöjjön még, a gitár jelenlegi hátlapja, és ezzel szeretném mégegyszer megköszönni Pio-nak a munkáját.

ui: sry a képek rossz minőségéért lehet majd megcsinálom őket jpg-ben. Van videó is ha van rá igény feltöltöm youtube-ra és belinkelem

Címkék: pc játék gitár homemade dió guitar szerelés házilag hero gh3 fof pio fretsonfire

A bejegyzés trackback címe:

https://itelethozo.blog.hu/api/trackback/id/tr33613799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Büntetés 2008.08.13. 14:29:15

"Nem szeretném ha bárki jönne olyan kommentel, hogy igénytelen vagyok" =D
A jelenlegi bassguitarom 30k Ft volt, ami meg is látszik szegénykémen, tegnap le is ejtettem egy spanyol rocksztár lábára. Fotó nincs. Illetve van valami színesbőrűekkel.. Micsoda este volt. *ON-topic*: Minden elismerésem, ennek lelke van, kiáll belőle a szenvedély és a post is humoros volt. 10/10
Azon, hogy mivel lehetne ezt még jobbá tenni, gondolkozom.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.08.13. 15:10:51

www.fenderhellokitty.com
de sajnos nincs fehér, kittys bass csak vmi madaras fekete:(
off: nem jöttél végülis szigetre?

Büntetés 2008.08.13. 16:05:21

Ma felmegyek Pestre és lesz ami lesz.

K Balázs 2008.08.20. 01:13:55

üdv! engem érdekelne a videó, szal pls töltsed fel youtubera :D

Sir.Nyeteg 2008.12.20. 14:58:36

Mennyi ért csinálnátokgitárt? Persze más szinbe

Sir.Nyeteg 2008.12.20. 17:22:23

de honnan lehet pc re megszerezni a gutiar hero 3-at?

Minden6o Gaben 2009.06.08. 15:15:07

Jó lenne tudni mit hogyan forrasztottatok össze :S :) :)

Domb 2009.06.10. 17:50:17

Én is szeretném tudni, hogy hogyan forrasztottátok össze.
Nekiállnék összerakni egyet, de kellene a leírás...

vodka86 2009.07.12. 22:41:27

Hali! Én asztalos vagyok és szeretem a hobbielektronikát! Én fából gondoltam! de ha lesz kapcsolás(USB-s játék kontrolerrel is Jó lenne), isten bizony megcsinálom.
süti beállítások módosítása