Pár szó...

Blog a véleményemről,tapasztalataimról dolgokról.

Levelet írnék:

Címkék

100 (1) 10tonnátrakszésmennyiabér (1) 2009 (2) 25 (1) 30y (1) ááá (1) adri (1) aférfi (1) akármivagybármi (4) akkirály (1) alkohol (2) alma (1) anime (2) ápriliseleje (1) aranka (2) art (4) autó (1) bkv (1) blog (3) blog.hu (1) blog.huvsproxy (1) bounty (1) bubu (1) büntetés (3) cah (1) car (1) cigi (2) comic (9) csalódás (8) css (1) dió (1) dragonball (2) dunaújváros (1) efott (1) elmű (1) elv (1) énbűnöm!!! (4) érettségi09 (1) fail (2) fáj (2) fájdalom (2) felhívás (1) fesztivál (2) film (1) fof (6) fretsonfire (3) game (1) gantz (1) gh (3) gh3 (3) gif (1) girls (2) girly (1) gitár (3) goldenblog09 (1) google (1) guitar (4) hasznos (3) határozottannemkultúra (1) házilag (3) hero (4) hétvége (1) hivatalos (1) hobbit (1) hodito (1) holegykardhogybeledőljek? (1) holnap (1) homemade (3) hot (1) húsvét (1) idealista (2) idézet (1) if (1) iphone (1) it (3) iwfw (3) iwiw (4) jaj (2) játék (5) jónő (2) józan (1) karácsony (2) kawaii (1) kerékpár (1) kings (1) kisbarnaemlős (3) kiscsillag (1) koldusok (1) koncert (1) könyv (1) kritika (5) kudarc (1) kultúra (8) lesettáll (1) lfg (1) linux (1) lol (13) manga (1) marionett (1) mark (1) measure (1) microsoft (1) mirrorsedge (1) mmo (1) mocskos (2) múlt (1) nagybarnaemlős (3) nagysárgafoltosemlős (1) napicsaj (1) nemere (1) nemkultúra (10) nyár (3) oots (1) ötlet (1) padló (1) pafe (2) parkolás (1) pbf (1) pc (2) pfuj (1) pió (1) pio (1) post (3) ppl (1) puf (1) qc (1) qpa (1) remember (1) részeg (1) riddler (1) rpg (1) rtlklub (2) sarahconnor (1) sláger (1) slágere (2) sm (1) smbc (1) songoku (1) sorminta (1) sport (1) sűrűbocsánatkérések (9) svéd (1) szánalom (3) szavazas (3) szégyen (1) szeliditó (1) személyes (20) szerelem (2) szerelés (1) szilárd (1) szilveszter (2) szomorú (1) sztálinváros (1) születésnap (1) t (1) tagged (2) tanácsok (2) tapasztalat (18) tc (1) tehgiraffe (2) terminator (1) tetováció (1) thor (1) tits (1) toee (1) tolerancia (2) top10 (2) torncity (1) tört (1) troll (1) uf (2) újév (1) ünnep (3) upc (2) vakondos (1) vallás (1) várpalota (1) vélemény (3) vers (2) villámposzt (2) woman (2) wordle (1) wow (6) wulffmorgenthaler (1) xkcd (5) youtube (5) zene (9) zenekar (1) zp (1) zsiráf (1)

Millió deathknight szervere vagyunk...

2008.12.17. 12:00 | itelethozo | Szólj hozzá!

Kis önelemzéssel kezdeném. Nem vagyok hardcore wow gamer. Hc szerepjátékos vagyok, kamaszkorom óta kipróbáltam egysmást a témában. Kezdtem a lapozgatós könyvekkel, jött a MAGUS s befigyelt egy-két komolyabb cucc is. Majd áttértem a PC-s síkra. Diablo, Neverwinter Nigths, Oblivion 4 és manapság már be mertem vállalni a Temple of elemental evilt is(a legkeményebb D&D játék amivel találkoztam,kb a 10. csapatom sikerült elég erősre, hogy túlélje az első összecsapást). Majd jött a wow. Casualnak indultam, az is akartam maradni, de mára top10 látogatott oldalak közé került a wowhead és a wowwiki. Tudom mi a különbség parry, dodge és miss között és a talentelést sem hasra csinálom. Etcetera,etcetera. Viszont mindezek ellenére nem vagyok az az übermens játékos,s most értem a 40nap ingyen játék végére és ennek örömére tartok egy kis wow elemzést, lichkingen innen, lichkingen túl.

PVE

Outlanden questezek. 40 nap 66 szintre volt elég (+1 hét repu farm a farkas mountért és 1 hét honorfarm az insigniáért-feleslegesen). Nincs quest amikor ne futnék össze jövet vagy menet egy dk-val. Hiába ez lett a tavalyi fellángolás mára: kezdő zóna dk-oknak. De lehangoló a látvány: azok a szörnyek akikkel én megszenvedek, 3-an, 4-en meg se kottyannak egy halállovagnak, szintekkel alattam sem. Azok az elit quest célpontok, akikhez én órákon át keresek társat aki segítene, nekik ugyanannyi, mint egy átlag mob. Illúzió romboló, és morálisan sem építi az embert.És még nem is kedvesek. Tisztelet a kivételnek, de az átlag nem segít, sőt még csak nem nem is válaszol. Pedig a Blizzard a küldetések 60%-át csoportosra tervezte, hisz úgyis elözönlik majd a friss terepet a népek. Persze szépen lassan az elnéptelenedő területeket legyengítik,de nem mindent. Te meg boldogulj, ahogy tudsz. Aztán jobb is ha nem panaszkodom. Segített minap egy csaj - mármint a karakter csaj - 42k-s elit. Ő tankolt healelt egyszemélyben,én meg tettem amit egy rugó tesz,osztottam a damage-t hátulról. Végeredmény? 22k-20k arányban nyert a dk. Nesze b@zd meg a main dps kaszt.

PVP

55 felett megváltoztak a battlegroundok is. A résztvevők 50%-a deathknight. Annyira vártam ezt az öcsit, mert zavart, hogy egyetlen kaszt hiányzik belőle. Most már elviselném a csúfoskodását. Feldobja a hangulatot egy hero class a bg-n. Insta hangulat lesz tőle. 5-en ugrunk egyetlen dk-ra,le is verjük,majd mint SC-ben feltámad full életen és újra kezdhetjük előről. És most még csak egyedül volt. 59-en Mókás volt az is ahogy rohantam a mountja után. Nekem 60-as mert még nem értem el a szükséges szintet,neki 100-as. Mert 55-től jár nekik a gyors mount. Eddig a lock-okat és a palákat rüheltem az ingyen riding és hátas miatt. Most a dk-kat. Változnak az idők.Tetszik még a death grip is. Egyszer (!!!) már el tudtam futni előle.

Jégvihar fellegek

De elég a sírásból. Mi is jelenleg a Blizzard célja mindezzel, miért is borult fel hirtelen a "gamebalance".2007-08 vészterhes idő volt a Blizzard számára. Szerencsére nem olyan cég aki elül a babérjain, egyszerre több vasat tart a tűzben mindig (StarCraft2,Diablo3). De az elmúlt évben párszor csak össze kellett hívniuk a válság stábot. Hihetetlenül jó üzlet a wow, kár lenne veszni hagyni, viszont történt egy-két bejelentés, megjelenés, ami megrengethette volna a wow házatáját.Volt itt nekünk Conan és Warhammer. Csodaszép grafikával, modern és újszerű harcrendszerek, csilli-villi, kiterjedt és rajongott "világok". Rosszabbul is elsülhetett volna a dolog. A Blizzardnak konkrétan mákja volt amikor ezek a kihívók elvéreztek. És még nincs vége. 2010-ig lesz nekünk starwars,stargate,startrek MMO-nk, és csak a csillagosokat említettem. Belehúztak hát a WOTLK fejlesztésébe. Gondolom nagyon sok tervet elvetettek és ráfeküdtek a biztos dolgokra. Mindent kiszedtek ami bug gyanús volt/lehetett nehogy úgy járjanak, mint a Conan. Ezért lett hát ilyen a kieg amilyen. Mert mit is kaptunk? Egy új kontinens és egy új kaszt. 10+ szint? Még a nem a hc gamereket is max 1 hónapra kötötte le. Vérszegény ez a kiadás és ezzel tisztában volt a Blizz is. Valahogy mégis rá kell venni a 11 millió előfizető bizonyos százalékát - ezt majd kiszámolják a közgazdászok - a megvételére. S itt lép színre a deathknight. Milyen is lett az új kaszt? 55-ön kezd így megkíméli a játékost az ezerszer megúnt küldetések újra csinálásától. Kap mount-ot így a friss karakterrel nem kell, aranyat farmolni ezerrel. De a legfőbb erénye, hogy hős. DPS-sebb a DPS-nél. Tank-abb a tank-nál. S játszva leszólóz bármit ami eddig volt. S mindezt oly könnyedséggel teszi, hogy egy átlag casual player is boldogul vele. Mit lát hát aki most logol be és kezd játszani? DK-knak áll a világ. Ők uralják a PVP-t és a PVE-t egyaránt. "Jöhetek instázni? Mi vagy,rugó?Kösz már van dps. Ja DK vagy? Persze majd jó leszel tanknak vagy aminek csak akarsz." S elgondolkodsz, hogy indítanod kéne már neked is egyet. A másik ok az achievment rendszer. Ha jól megnézi az ember rájön: az összes valamit érő öcsi - mountosak,title-ösök - mindNorthrendhez vannak kötve. 70 alatt nincs ember,ez egy kegyetlen világ.

Ítélet

Félreértés ne essék, nem zavar mindez. Ez egy nagyon jól megkonstruált üzleti politika. A cél egyszerű: van egy célszám,ennyit el KELL adni a lichking-ből, hogy nyereséges maradjon a wow. Utána jöhet a játékegyensúly, ami most fel van borulva. Le lesz nerfelve a dk és egyenrangú lesz a többi kaszttal. És újra eljön az az idő amikor azért választod a karaktert, mert azt érzed a szívedhez közelinek és nem azért mert másként hátrányban maradsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://itelethozo.blog.hu/api/trackback/id/tr41810634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása